MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dissabte, 7 de novembre del 2015

PLATJA ARENAL D'EN CASTELL (ES MERCADAL) 2015







PUNTA DE NA ROTGETA
Amb els seus casi 700 m de llargada, l’arenal d’en Castell, és la platja més llarga de la costa nord i la segona de Menorca, per darrere de Son Bou. La cala presenta forma de ferradura, és a dir, que a l’interior té una forma ampla i arrodonida, i queda protegida per dos sortints rocosos cap a l’exterior, que deixen una obertura de només 160 m. A més, la cala està rodejada de formacions rocoses d’entorn a 15-20 m d’alçada, que sense ser verticals ja augmenten l’efecte de redossa. Aquesta peculiar morfologia, a Menorca només és compartida amb cala Galdana.
La superfície de platja es divideix entre una part més extensa i una petita raconada de 50 m al marge  ponent de la cala, separades per un sortint rocós. Bona part de darrere la platja està ocupat per la urbanització.
 Aquesta cala i el seu entorn és una de les que ha viscut, de manera més intensa, el procés d’urbanització dels anys 80 i dècades posteriors. Això implica avui dia que aquesta sigui una de les àrees turístiques més importants de Menorca, amb una extensió que agafa des del port d’Addaia fins a Son Parc; passant per na Macaret, cala Molins, l’arenal d’en Castell, Coves Noves i Punta Grossa. Entremig, desfent el continuum urbà i configurant-se com a corredor ecològic, hi ha l’ANEI Me-5, àrea natural d’especial interès que atresora diversos endemismes vegetals.
OBSAM