MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

divendres, 15 de maig del 2015

VAQUES DEL CAMP DE MENORCA: RAÇA CHAROLAIS


La vaca Charolais és una de les races més antigues de França. Té color blanc i la varietat local no té banyes o són rudimentàries. Normalment, la vaca emprada per a la producció làctia pertany a la raça frisona millorada, és a dir, la Holstein Friesian americana, i a Menorca és així en més del 95% del ramat, a causa fonamentalment que el ramader menorquí cerca especialment una bona producció làctia. A Mallorca ocorre el mateix, malgrat que sigui en menor grau.
Per criar ramat productor de carn, és necessari establir un encreuament entre mare Frisona i pare de les races Limousin o Charolais, que reben el nom de “milloradors”, perquè comuniquen a la seva progènie les característiques de gran producció càrnia que ells tenen. Aquesta descendència és comerciable ja als 9 mesos, amb un pes en canal de 160 a 170 kg, cosa que no seria possible amb animals de raça Frisona.