MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dijous, 27 de febrer del 2014

dimarts, 25 de febrer del 2014

NA COMERMA DE SA GARITA (ALAIOR) 2014


Recinte de grans dimensions i classificat com a taula i sala hipòstila en època recent. La desforestació de l’any 1994 ha permès visualitzar un edifici amb pilastres i columnes que sustenten una coberta de lloses. Façana amb tres portals adovellats en peu i altres dos derruïts i recinte exterior tancat amb un mur de grans dimensions, formant un pati davanter. En aquest recinte no s’observen estructures.

Sepulcre megalític: es troba a 300 metres del poblat. Denominat de Ses Roques Llises, de cambra rectangular formada per sis lloses de pedra, una d’elles perforada i comunicada amb el corredor d’accés que només conserva una de les lloses laterals. Es conserva també la filera inferior del túmul que cobria la cambra funerària (7,20 m llarg, 4,30 m ample).









dilluns, 24 de febrer del 2014

DOLMEN - SEPULCRE MEGALÍTIC DE SES ROQUES LLISES (ALAIOR) 2014








Sepulcre megalític del Pretalaiòtic (II mil·lenni aC). Els anomenats sepulcres megalítics són tombes col·lectives de l'època pretalaiòtica, que poden datar-se cap al 1800 - 1600 aC. Un dels més coneguts és el de ses Roques Llises. Consta d'una cambra funerària formada per grans lloses posades de cantell, que es trobaven cobertes també per lloses horitzontals. S'accedia a aquesta cambra funerària per una llosa perforada, ben visible encara, després de travessar un petit corredor. Tot el conjunt estava cobert per terra i pedres, tot formant un petit túmul. Actualment només es veuen algunes lloses de la cambra funerària i restes del corredor i del mur de contenció. Els difunts eren dipositats a la cambra funerària amb alguns materials (ceràmiques, objectes d'os i de metall), part dels quals foren rescatats durant l'excavació.

divendres, 21 de febrer del 2014

PARC NATURAL DE S'ALBUFERA DES GRAU -ITINERARI SANTA MADRONA- (MAÓ)


Aquest itinerari voreja la costa sud-oest de s’ Albufera des Grau. És el millor itinerari del Parc per observar les aus aquàtiques, ja que es troba molt pròxim a la llacuna i disposa de diversos miradors i aguaits.

La durada del recorregut és de 2,8 km (anada i tornada).

























 


L’illot des Cagaires és un petit escull inconfusible pel seu color blanc a causa de les defecacions que hi deixen centenars de cagaires.
L’illot d’en Mel, el de més extensió de s’Albufera, trobam l’única població en un illot interior de totes les Illes Balears de la sargantana balear (Podarcis lilfordi).



Monument geomorfològic de sa Sella, amb la seva forma típica de sella de muntar a cavall.









Rotonda de s'olivera d'on parteixen els itineraris 1 i 2
 



Entrada del començament de l'itinerari

Abans de començar els itineraris, millor passar pel CENTRE DE RECEPCIÓ-INTERPRETACIÓ RODRÍGUEZ FEMENIAS  (Carretera Maó - Es Grau km 3.5. Desviament Llimpa) on us proporcionaran tota la informació necessària.