MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dijous, 13 de març del 2014

SES VOLTES - CARRERS DEL CASC ANTIC DE CIUTADELLA (VIII)

SES VOLTES (SEGLES XVI - XX) - CARRER DE JOSEP MARIA QUADRADO








El nom de ses Voltes fa referència als arcs, a les voltes de pedra de marès que sostenen les voltes dels edificis que cobreixen les voreres del carrer més cèntric de Ciutadella i d'una petita part de la plaça Nova.

És una arquitectura anònima, d'una gran qualitat ambiental i funcional, que ha conservat l'aspecte antic i la seva característica més important: el color blanc del conjunt. Malgrat que se suposa que l'origen d'aquests corredors coberts és molt antic, actualment es desconeix la seva cronologia, encara que s’ha documentat un enderroc de voltes en un edifici de la plaça Nova l'any 1820.

El nom del carrer de les Verdures, que rebia antigament el tram que va de la plaça Vella a la Nova, ens remet a l'activitat de mercat que havia de desenvolupar-se sota aquests espais temps enrere.

La successió d'arcades defineix una façana oberta en cada costat del carrer i la posició més alta de la vorera evita bastants problemes els dies de pluja. El ritme creat sota el pas per la combinació transversal d'arcs ogivals i arcs de mig punt, que suporten les parets de càrrega i les mitgeres de les cases, proporciona unes imatges molt singulars i interessants en els recorreguts per aquests porxos.