MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dilluns, 30 de desembre del 2013

LA CREU DEL PAS D'EN REVULL - BARRANC D'ALGENDAR (FERRERIES)


Francesc d’Albranca, en el seu llibre dedicat a les creus de Menorca, conta que la creu del Pas d’en Revull assenyala un fet desgraciat: un ferrerienc es proposà treure un niu de miloques o de falcons reials que hi havia a la Penya Fosca (altres conten que anava a collir herba de judiu o barba de judiu), que és davant les cases de Pas d’en Revull.  L’home llenegà penyes avall i el van trobar mort. Uns diuen que era Capó de llinatge.
En canvi, Josep Camps va contar que en un dia de forta tempesta, va caure un llamp damunt una penya molt grossa que és un poc més enfora de les cases des Canaló. Desafortunadament, hi havia un home, que en resultà mort. Quedaren dos o tres trencs a la penya, que encara hi són.



dijous, 26 de desembre del 2013

TEMPORAL (CIUTADELLA) 26-12-2013

SA GALERA






SON BLANC
PLATJA DE SA CALETA

ES CLOT DE SA CERA




TORRE DES CASTELLAR







CALA SANTANDRIA
CALA BLANCA

PLATJA DE CALA BLANCA

dilluns, 23 de desembre del 2013

ESTORNELLS I VAQUES (CIUTADELLA)

IMATGES DEL PASSAT DIA 7 DE DESEMBRE AL CAMÍ RURAL DE SANT JOAN DE MISSA EN DIRECCIÓ A SON SAURA, PROP DE SON CATLAR.






dissabte, 21 de desembre del 2013

OCELLS DE MENORCA:AGRÓ BLANC (Egretta garzetta)

AGRÓ BLANC (Egretta garzetta)
Ardeid blanc més esvelt i elegant que l’esplugabous, amb el bec més fi i negre. Destaca el contrast entre les potes negroses i els peus groguencs. Vola amb el coll doblegat i les potes estirades i ben visibles per darrere la coa. Al Paleàrtic es distribueix principalment pels països de la conca Mediterrània. Tot i que a Menorca es poden veure alguns exemplars a l’estiu, no nidifica a l’illa. És en migració i a l’hivern quan és més abundant, especialment al setembre, i es pot observar en solitari o en petits grups sempre vora l’aigua, sigui dolça o salobre, preferiblement a zones humides com s’Albufera des Grau i les basses de Lluriac. També es poden observar a badies costaneres i als esculls baixos, a tocar la costa, cercant peixos i petits crustacis.
SOM (GUIA INTERACTIVA DELS OCELLS DE MENORCA)





dimarts, 17 de desembre del 2013

ES CLOT DES GUIX (ALAIOR) 2013


Feia dos anys que no havia estat al Clot des Guix. La primera vegada hi vaig anar el mes de febrer i Es Clot estava preciós i amb molta d’aigua. Tot i havent plogut tant el passat mes de novembre, el dia 13 d’aquest mes de desembre, la bassa es trobava amb molt poca aigua.