MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

divendres, 21 de juny del 2013

PLATJA DE SON SAURA BELLAVISTA O PLATJA DE LLEVANT DE SON SAURA (CIUTADELLA) 2013





Platja de Son Saura Bellavista o Platja de Llevant de Son Saura està a 12 quilòmetres de Ciutadella, situada entre Platja d’es Banyuls i Punta des Governador, així com sota la mirada de Talaia d’Artrutx (62 metres d’altitud, a 350 metres de distància de la mar i construïda en el segle XVI). 

Aquest  racó costaner resulta d’un entrant de mar que quan toca terra dóna lloc a dues platges, una orientada cap a l’oest, Platja d’es Banyuls, i l’altra cap a l’est, Arenal de Son Saura, separades per un sortint rocós en forma de falca. 

Es pot accedir en cotxe fins l’aparcament que es troba a escassos 150 metres de la primera platja. També es pot accedir a peu pel Camí de Cavalls des de Son Xoriguer, caminant uns 4 km.

dilluns, 17 de juny del 2013

DIUMENGE DES BE (CIUTADELLA)

S'HOMO DES BE 2013
SORTINT D'UNA DE LES VISITES
DIUMENGE DES BE
Amb aquest nom és conegut el diumenge abans del dia del sant (24 de juny) i és l’inici de totes les celebracions.  Aquest dia es reuneixen els membres de la Junta de Caixers al palau del caixer senyor, on aquest entrega la bandera al caixer fadrí i on, a les 9 del matí en punt, el flabioler sona per primera vegada el tambor i el flabiol. 
Després, i seguint un ordre rigorós, la comitiva visita l’Ajuntament, el bisbe, els nobles, els cavallers que prendran  part en la qualcada, i els propietaris de llocs que aporten cavall a la qualcada. El personatge més vistós i que només podem veure en aquesta diada és l’homo des be: un home vestit amb pells de be, amb creus pintades als peus i als braços, i carregat amb un anyell; és la simbologia viva de sant Joan Baptista.
Paral·lelament, al fosquet, a l’avinguda de la Constitució hi té lloc la primera tirada d’avellanes de les festes i, davant el bar de Calós, la Banda Municipal de Música interpreta el primer Jaleo, sense cavalls.

diumenge, 9 de juny del 2013

FAUNA DE MENORCA (III)

SARGANTANA A PUNTA NATI

ERUGA A PUNTA NATI

CABRA A CALA DEL PILAR

ZONA DE CIUTADELLA

GALL AL PINAR DE SON BOU

ZONA DE CALA MORELL

OCA EN EL BARRANC DES RELLOTGE

CONILL SALVATGE DAVANT PENYA DE S'INDI

CABRES ZONA DE MONGOFRA

PORC NEGRE MENORQUÍ 

FAMÍLIA DE BENS

VAQUES MENJANT A UN LLOC DE FERRERIES

MOIX CAMUFLAT EN UN CAMÍ RURAL D'ALAIOR

BE SOLITARI PER ZONA DE CALA MORELL


VEDELL CURIÓS A ES MERCADAL