MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

divendres, 29 de març del 2013

CARRERS DEL CASC ANTIC DE CIUTADELLA (III)

CARRER DEL BEAT RAMON LLULL

ACCÉS A PLAÇA SANT PERE
CARRER DEL SANT CRIST
CARRER DES FORN
CARRER DE SANT RAFEL
CARRER DEL SANTÍSSIM
CARRER DE SANT PERE D'ALCÀNTARA

dimarts, 26 de març del 2013

OCELLS DE MENORCA: GAVINA CAMAGROGA (Larus michahellis)

GAVINA CAMAGROGA (Larus michahellis)

Larus michahellis

Gavina grossa i robusta, té les potes de color groc, com el bec, el qual presenta unes taques vermelles laterals. Té l’anell orbital vermell. Es distribueix de manera estesa i abundant a la costa i aigües continentals des del litoral de la península Ibèrica i nord d’Àfrica fins a l’est de la Mediterrània, nidificant a illes, penya-segats, platges, rius i edificis urbans. És una espècie molt oportunista i fortament lligada a l’home, ja que bona part dels seus recursos tròfics són producte de les activitats humanes, com ara les deixalles domèstiques i els descarts de pesca. A Menorca la podem veure tot l’any arreu del territori insular.

Estatus: Sedentari abundant.

SOM (Societat Ornitològica de Menorca)

dissabte, 23 de març del 2013

PALAU EPISCOPAL - CAL BISBE (CIUTADELLA)

Palau Episcopal (Cal Bisbe) Segles XVIII-XIX
Edifici de nova planta, projectat a Madrid per Francisco Sánchez, en el lloc que ocupava la casa de la pabordia. El projecte global no es va acabar, tan sols es construí la meitat de la façana, fet que provocà que l’entrada principal quedés desplaçada cap a un costat respecte al conjunt construït. Es tracta d’un edifici aixecat cap al 1798, d’estil neoclàssic, d’una gran sobrietat en la composició dels elements decoratius. La portalada principal dóna accés a un pati interior, utilitzat de jardí d’accés a les diferents parts que constitueixen l’edifici, amb una escala exterior amb llotja, d’estil renaixentista, a través de la qual s’accedeix al palau, i que ressalta l’accés a la planta noble. Actualment segueix essent Palau Episcopal i seu de la Cúria.


dimecres, 20 de març del 2013

dimarts, 19 de març del 2013

ILLES D'ADDAIA (ES MERCADAL)

A Port d’Addaia existeixen gran quantitat d’illots: Illa Petita d’Addaia, Illa Gran d’Addaia, Illa de ses Àligues o Àguiles, Illots d’en Carbó i d’en Carbonet.
Des de Punta des Pont

dilluns, 18 de març del 2013

ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE GRÀCIA (MAÓ)

La nau de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia és un edifici gòtic medieval, més tardà (final del segle XV). Fou construïda entre 1436 i 1491 en un pujolet situat a dos quilòmetres de Maó, de manera que la devoció per la Mare de Déu de Gràcia prové de ben antic. L’any 1729 el papa Benet XIII erigí la Confraria de la Mare de Déu de Gràcia i fixà el 8 de setembre com a dia de la festa titular. Des d’aleshores, cada any, els maonesos es reunien aquell dia als voltants de l’ermita per fer-hi balls, corregudes i repartir l’aigua-ros.
 

dissabte, 9 de març del 2013

CARRERS DEL CASC ANTIC DE CIUTADELLA (II)

CARRER DE SANTA CLARA
CARRER DEL BISBE TORRES O DE CAL BISBE 
 


CARRER DES SEMINARI

CARRER DEL PORTAL D'ARTRUTX


CARRER DES MIRADOR


 

CARRER DE SANT ANTONI