MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dimarts, 16 d’octubre del 2012

ARENAL DE SON SAURA – ARENAL DE S’OLLA – PLATJA DE SON PARC (ES MERCADAL) 2012


Aquest Arenal es troba molt prop de la urbanització Son Parc, situada entre Cap Gros i Na Tortuga.
Aquesta entrant de mar es caracteritza per tenir unes dimensions mitjanes, un talús de sorra, un sistema dunar extens que presenta vegetació de subjecció (pins, sabines i forest baixa), penya-segats de baixa altura com espigons naturals, una orientació nord, una brisa lleugera, un onatge de força moderada, mar de fons, un pendent suau, un aigua transparent, així com per ser una platja semiurbana (en el seu marge dret s'alcen apartaments i en l'esquerre hi ha un restaurant).
Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d'embarcacions, sent un mal refugi davant el mal temps. Presenta algunes pedres a banda i banda de la bocana natural.
El torrent que desemboca a la platja també suposa una aportació important de riquesa florística. Al fons de la platja, s'aixeca el sistema dunar, impressionants acumulacions d'arena que cobreixen una superfície superior a les 4 hectàrees.
Al costat de tot gran sistema dunar hi acostuma a haver una zona humida important. En aquest cas se situa al cantó sud-oest de l’arenal i es coneix amb els noms d’albufera des Mercadal, albufera des Comte o prat de Son Saura del Nord.