MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dimecres, 19 de setembre del 2012

ECOMUSEU CAP DE CAVALLERIA - SANTA TERESA (FORNELLS)

http://www.menorca.info/menorca/466143/ecomuseo/cap/cavalleria/cierra/pese/miles/visitas
http://www.menorca.info/menorca/466363/mercadal/pierde/piezas/arqueologicas/ecomuseu
L'Ecomuseu de Cap de Cavalleria és una institució museística receptora dels visitants de l ‘àrea de Cavalleria i del port de Sanitja.
Un dels seus objectius és investigar, protegir i donar a conèixer els valors patrimonials, culturals i naturals d’aquesta àrea.
A la casa de Santa Teresa hi ha instal•lada l’exposició “Descobreix el Nord” inaugurada a finals de juliol de 2005, que dóna una visió general dels elements del paisatge tant naturals com culturals: far, torre anglesa, ciutat romana, campament militar romà, mesquita musulmana, ... són alguns dels seus atractius.



Santa Teresa és la casa rural emplaçada sobre una petita colina que domina des del sud l’amplitud territorial de Cap de Cavalleria. D’aire arquitectònic senzill i sense deixar de ser elegant inspira l’harmonia pròpia del corrent artístic de principis del segle XIX. Presenta una façana que ostenta un rigorós equilibri d’obertures aconseguit amb els seus porxos i finestres. La seva coberta està presidida per un peculiar penell en forma de peix pintat de vermell que aconsegueix destacar sobre el fons blanquinós de les parets despullades.

Els ecomuseus són aquells territoris on es mostra l’activitat desenvolupada per les persones al llarg del temps i que deixen influències, costums i arquitectures representatives que, per la seva singularitat, converteixen el paratge en un ric espai patrimonial d’obligada difusió i transmissió a la societat.