MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

divendres, 29 d’abril del 2011

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT MARTÍ (ES MERCADAL)




Temple construït el s. XVIII. Espaiós, de senzilles i elegants línies renaixentistes, cobert amb volta de canó i ben il·luminat per mitjà d'àmplies vidrieres. Té adossada una sòlida torre campanar. Des de 2008 allotja un orgue de dimensions i qualitat singulars.








































dimecres, 27 d’abril del 2011

CALA ES MORTS (CIUTADELLA) 2011









Aquesta cala ubicada al nord del municipi es troba a uns 500 metres del far de Punta Nati. En una zona fortament batuda pels temporals del nord, no disposa d'arena, però els seus fons, són ideals per al busseig.




























































dilluns, 25 d’abril del 2011

OBELISC (CIUTADELLA)


L'Obelisc de Ciutadella va ser aixecat en memòria de la resistència de tota la ciutat davant l'atac de l'armada turca-francesa als primers dies de juliol de 1558. (Joseph Mas i Llufriu).
Per a commemorar la defensa esdevinguda l'any 1558 per tal de contenir la invasió de les tropes turques de Mustafá Piali, es va aixecar "Sa Piràmide" que adorna la Plaça des Born. Al 1857 es va col·locar la primera pedra durant una cerimònia solemne. Es diu que, sota la pedra, es van posar monedes cunyades l'any 1558.


Plaça des Born

dissabte, 23 d’abril del 2011

TALIA - TEATRE PRINCIPAL DE MAÓ



Amb motiu de les obres de rehabilitació del Teatre Principal, es va projectar d'instal·lar-hi una escultura relacionada amb l'edifici, que, a més de cridar l'atenció sobre la situació del coliseu -un poc amagat entre la trama urbana-, fos, a la vegada, una extensió de les arts cap al carrer, més enllà del mateix edifici del Teatre.
L'elecció de l'artista ciutadellenc Maties Quetglas per realitzar aquesta empresa va semblar clara des del primer moment, tant pel prestigi de l'artista com pel fet que Maó no gaudia de cap obra seva. El tema a representar també va ser evident des d'un principi: una figura que tingués a veure amb el món del teatre i, per açò, la millor elecció va ser la musa Talia, que des de l'antiguitat representa la comèdia.
Així va néixer la Talia del Teatre Principal de Maó: una figura femenina, un poc androide, en bronze, de tres metres d'alçada, de línies clàssiques, amb dues màscares de teatre a la mà, una representa la tragèdia i l'altre la comèdia, situada sobre un pedestal just en el punt on finalitza la façana antiga i comença la prolongació de l'enfront de nova creació.
Inaugurada el mes de maig de 2001, un mes abans de la reinauguració del Teatre, la seva silueta roman ja totalment lligada a la imatge del Principal.