MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dimarts, 13 de setembre del 2011

ERMITA DE SANT LLORENÇ DE BINIXEMS (ALAIOR)

L'església de Binixems, o millor dit el conjunt format per l'església i l'antiga rectoria, és una obra de petites dimensions, totalment emblanquinada. La façana principal es troba orientada a llevant, amb un portal d'arc rebaixat, un conjunt enrajolat amb la figura del sant titular i una espadanya rematant el capcer.
Fou erigida en el pariatge de Jaume II de Mallorca (1303) i tenia dins els seus límits la capella de Sant Salvador del Toro . El 1565 la demarcació parroquial fou suprimida i annexada a Alaior, Maó i es Mercadal. Un terratrèmol el 1654 destruí el temple, reedificat posteriorment i completat amb una porxada, suprimida en les modificacions del 1889.
Arribats al 1957 s'hi obrí una escola rural, tot utilitzant l'antiga rectoria, la qual queda dividida en les aules (planta baixa) i la casa del mestre (planta superior). El 1961 es reconstrueix la creu de pedra situada al centre del pati, a més de practicar-se noves intervencions al temple. Avui Binixems és un refugi per a grups juvenils i també un lloc de trobades.

1 comentari:

Carla5ÈB ha dit...

Jajaja jo ja e estas a binixems i de acampada tambè es molt xula.

M'agr5adat molt l'historia a sigut molt interesanta recoman a tots el fillets ,filletes,i altres gents que llegigues aquesta llegenda sobre:Ermita de Sant Llorenç de Binixems Ha sigut super interesanta per a jo ara per a els altres no ho se recoman aquesta llegenda,Gracies!!!!!CARLA 5ÈB.