MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

diumenge, 27 de juny del 2010

BINICODRELL -TALAIOTS (ES MIGJORN GRAN)


La monumentalitat dels talaiots d'aquest jaciment no és tant si la comparem amb la monumentalitat de tants i tants talaiots menorquins. Però, es conserven en un estat raonable. Aquests dos talaiots a pocs metres un de l'altre, devien formar part d'un poblat, del que no ha quedat absolutament res més.
Dels dos talaiots, el talaiot Nord té un poc més d'interès arquitectònic. Té una rampa d'accés a la part superior que, encara que no és una cosa excessivament estranya entre aquests monuments, tampoc és molt habitual. I en aquest cas, la rampa, està especialment ben conservada. De fet, s'han de prendre amb prudència aquest tipus de característiques doncs no es té la certesa que siguin sincrònics amb la construcció del talaiot, o que pertanyin a alguna reforma durant l'època talaiòtica.








dimecres, 16 de juny del 2010

TORELLÓ D'EN SINTES -CASA TALAIÒTICA (SANT CLIMENT)


Aquesta casa de planta absidal i amb façana recta, està construïda amb doble parament, l'extern està format per grans blocs en posició vertical, mentre que l'interior està format per blocs en posició horitzontal, amb pilars polilítics encastats.
Les excavacions realitzades el juliol de 1958 per Maria Lluïsa Serra a la casa talaiòtica, va treure a la llum un espectacular i únic conjunt de 384 monedes d'època romana - republicana de bronze.