MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

dimecres, 13 d’octubre del 2010

CAMÍ REIAL (FERRERIES)


El camí Reial, conegut també com a camí Vell, és una de les vies de comunicació més antigues de Menorca que comunicava Ciutadella amb Maó.
El més probable és que sigui d'origen medieval, tot i que no es pot descartar que hagi format part d'una calçada romana, avui desapareguda. Es deien reials els camins que, com les carreteres actuals, servien per al trànsit públic i depenien del poder polític corresponent.
El traçat d'aquest camí anava pel centre de l'illa (un altre, avui desaparegut, passava per tramuntana) i des de Ciutadella partien dues branques: una que seguia el mateix trajecte que la carretera general, i l'altra, que es dirigia més al sud travessant el barranc d'Algendar en direcció a Ferreries. Ja en una sola via es dirigia a les parts des Migjorn Gran, del sud del terme des Mercadal, i entrava a Alaior i Maó.
El camí Reial és la via de senderisme més important de Ferreries, que connecta amb un dels espais naturals més emblemàtics de Menorca: el barranc d'Algendar. Es pot recòrrer aquest camí tant a peu com amb bicicleta o amb cavall.
Entre els elements etnològics que podem trobar destaquen: la creu de Son Gornés, el pou de sa Perdiu Blanca, la cova Reial i la costa de na Salema.