MENORCA RESERVA DE BIOSFERA -DECLARADA PER LA UNESCO EL 8 D'OCTUBRE DE 1993-

MENORCA ES CONVERTEIX EN LA RESERVA DE BIOSFERA MARINA MÉS GRAN DE LA MEDITERRÀNIA APROVADA PER LA UNESCO EL 19 DE JUNY DE 2019

MENORCA TALAIÒTICA - DECLARADA OFICIALMENT PATRIMONI MUNDIAL DE LA UNESCO AVUI DILLUNS 18 DE SETEMBRE DE 2023

diumenge, 11 d’octubre del 2009

TORRE D'EN PENJAT (ES CASTELL)

Es va construir per ordre del General Stuart Governador Anglès de Menorca el 1798. Està situada al turó del Turc o del Penjat, en un principi es va di Stuart, adoptant-se després el nom menorquí “penjat” perquè en aquesta muntanya es situava la forca en què s’ajusticiava als condemnats del Castell de Sant Felip.
Es tracta d’una torre construïda pels anglesos per protegir el port i els seus voltants amb la seva artilleria. La torre té tres nivells, planta baixa per recanvis, intermèdia per a allotjament de la tropa i superior per artilleria de combat. L’accés a la torre és per la planta intermèdia i al seu voltant tenia un fossat per la part de terra que cobria 180º de nord a sud, quedant la resta de la torre defensada pel desnivell del terreny.
El constructor d’aquesta torre va ser el Capità d’Enginyers Anglès Robert d’Arcy i les raons que van induir a la seva construcció van ser que durant les campanyes militars de 1756 i 1781 les tropes que assetjaven el castell de Sant Felip van situar en el turó del Turc o Penjat una bateria de lloc que va batre amb eficàcia la fortalesa, per evitar això i tancar la Cala Sant Esteve als desembarcaments enemics es va construir la torre a finals del segle XVIII.
( text del Consorci del Museu Militar de Menorca
)




CALA SANT ESTEVE (ES CASTELL)